Foto: Henrik Ole Jensen

Stort træf i Ry for Nimbus-elskere

RY Nimbus motorcykel entusiaster kommer til Ry til stort træf ved hallerne i august

»Humlebier« er Nimbus-motorcyklen blevet kaldt dengang i 30’erne, hvor den blev skabt, og den 2. til den 7. august kommer omkring 250 humlebier summende til Ry, når der bliver holdt Nimbus-træf ved Ry Hallerne.

Omkring 350 personer deltager i træffet i løbet af ugen, og de udendørs sportspladser bliver omdannet til campingplads og til aktiviteter for motorcyklisterne. I løbet af træffet vil der blive kørt ture rundt i omegnen af Ry, så der bliver rig lejlighed til at se de gamle veteraner og deres ejere.

Bent Olesen fra Skanderborg og Omegns Nimbusklub glæder sig til træffet.

- Vi bruger vinteren på at klargøre vores gamle motorcykler, så vi kan køre sommeren i møde og da er Ry er dejligt sted at besøge, siger han og fortæller, at sidst Ry var vært for træffet var i 2015.

Kom fra hele landet

Også dengang kom entusiaster kørende fra hele landet. Han beskriver Nimbus-kørerne som »nogle flinke og nok lidt nostalgiske personer«.

- Det er jo gamle danskproducerede maskiner vi kører på. Og vi viser gerne vores veteranmotorcykler frem og fortæller anekdoter og oplevelser, som vi har høstet gennem årene. Så man skal bare spørge løs, hvis man møder os.

Nimbusmotorcyklen blev produceret af Fisker og Nielsen A/S helt frem til 1959, hvor bilerne efterhånden overtog folks daglige transport.

Indtil da blev Nimbus’en flittigt brugt af private, politi, postvæsenet og militæret. Som dengang kører veteranmotorcyklen både med og uden sidevogn, og mange af de gamle maskiner er stadig meget velholdte, så det er et flot syn, der venter, når de kommer kørende.