Debat: Lejelovens §60, stk. 1 er urimelig

LEJELOVEN Mennesker, der bor til leje i private udlejningslejligheder, kan blive ramt af denne paragraf. Den muliggør, at private udlejere kan kræve, at forudbetalt husleje og depositum bagudrettet og på grundlag af nettoprisindekset, skal stige i samme takt som huslejen. Det er for eksempel sket for de lokale seniorbofællesskaber Balancen og Marys Have.

Eksempel: Er huslejestigningen 400 kr., muliggør §60, stk. 1, at udlejer bagudrettet kan pålægge lejer ekstra (400 x 6) 2.400 kr. for den forudbetalte husleje og depositum. Altså oveni huslejestigningen.

Det er mange penge og virker voldsomt urimeligt, - og det kan fortsætte år efter år.

Jeg/vi har ikke kendskab til andre områder/varer, hvor man på denne måde kan regulere med tilbagevirkende kraft.

Tænk hvis: Hver søndag går du glad til bageren for at købe morgenbrød. En søndag siger bageren, at bollerne er steget i pris, og at du i øvrigt også skal betale ekstra for de boller, du har købt i løbet af året.

Er det lige ok? Ugen efter får du en ekstra regning for den frakke du købte for et halvt år siden, da den nu også er steget i pris. Er det lige ok?

Ugen efter...

Jeg/vi kan ikke se det rimelige i lejelovens §60, stk. 1.

Hvis du/ I heller ikke kan, kan vi kun opfordre til, at I sender et opråb til politikerne på Christiansborg via Facebook, mail eller andet.

Indlæser debat