Spejdernes Høstmarked har traditionelt mange besøgende, og spejderne lover, at der bliver masser af gode lopper at vælge i mellem i den kommende weekend, hvor der bliver Høstmarked for 43. gang. Foto: Martin Ballund

Høstmarked afholdes i weekenden: Ry Spejderne skal have nyt lager

For 43. gang holder Ry Spejderne Østjyllands Største Frivillige Loppemarked - og alt skal sælges

RY Alt skal væk, når Ry Spejderne for 43. gang holder Høstmarked på Lynghoved i Ry i den kommende weekend.

Der kommer nemlig så mange lopper ind til spejderne, at de trænger til at få ryddet op i lageret hos SuperBrugsen. Samtidig skal lageret efter næste års høstmarked ryddes helt, da den nuværende butik skal rives ned og gøre plads til en ny.

Det gør, at Ry Spejderne skal finde et nyt sted til alle lopperne. Og foreningen allerede godt i gang med at finde en løsning, fortæller Niels Peter Dalsgaard Jensen, der er markedsformand. Spejderne går med planer om at bygge noget nyt ved Lynghoved.

Læs også
Nyheder

Jernbaneoverskørsler er blevet opgraderet: Har du hørt Rys nye lyd?

- Processen er i gang, og vi er i gang med at indhente tilbud på, hvad det skal koste. Og så skal vi ud og søge fondsmidler, siger han og fortsætter: - Vi har travlt, fordi vi skal være ude af lokalerne til september næste år.

Glad for samarbejde

Spejderne har de seneste år haft et rigtigt godt samarbejde med SuperBrugsen om lagerplads. Med lageret hos Super-Brugsen har spejderne fået meget regulær plads og en meget kort afstand mellem lageret og genbrugspladsen på Bakkelyvej. Det sparer tid og benzin, men i forbindelse med planerne om at bygge en ny Super-Brugsen, bliver den nuværende butik revet ned, og så skal alt sælges, så lageret kan blive tømt.

Den store lagerplads har hidtil givet mulighed for at lave en grundig sortering i de indkomne lopper. Fem gamle venner af spejdergruppen bruger hver eneste mandag året rundt på at sortere alle de indkomne lopper, fra flotte cykler til møbler, bøger, LP’er, elektronik og legetøj. En af vennerne, Jørgen Wedel fortæller, at det der for nogle er storskrald kan være en guldgrube for andre.

Kæmpe indsats

Det kræver en kæmpe indsats af de over 100 frivillige at stable det store marked på benene, og allerede i søndags blev den store indgangsportal bygget af de store tropsspejdere. Mandag aften satte forældre og gruppens venner telte og boder op.

Og selvom der bliver knoklet på, så tager det mindst fire aftener at få kørt de sorterede lopper ind på pladsen til de rigtige boder.

Læs også
Opdag din by

Billetterne er revet væk: Ry Biograf planlægger flere børneforestillinger

Spejderne lover, at der - som altid - er lopper til enhver smag. Så er man på udkig efter en flot sofa, nye lamper til det nye sofabord, et trommesæt til garagebandet eller en stor kasse tøjbamser, så er der store chancer for at finde det på årets Høstmarked.

Høstmarkedet skydes i gang med det traditionelle optog gennem byen med fuld musik lørdag morgen, og overskuddet fra markdet bliver brugt til aktiviteter for unge, og til næste års store spejderlejr.